sotning stockholm regler

rensningskravet ken man hamna i tvist med sitt försäkringsbolag och få avdrag på sin ersättning. Du kan dock överlåta dessa uppgifter till oss, vi håller då koll på intervallerna och ser till skötseln vida stockholm arkitekt av din spisfläkt och imkanal. Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar. Dela artikeln, tipsa om artikeln, sotning och brandskyddskontroll är en av lagen om skydd mot olyckor styrd kommunal myndighetsverksamhet.sotning stockholm regler

Vi finns tillgängliga året om, dygnet runt för din säkerhet och trygghet.
Våra medlemskommuner är: Danderyd, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker.
Som villa och fritidshusägare har man ett stort eget ansvar när det gäller att undvika soteld och bränder.

sotning stockholm regler

Medeltidsmuseet Stockholm tripadvisor, Stockholm malaga billiga flyg, Hus till salu södra stockholm,

Förordning (2003:789) om skydd mot olyckor. Vi har behörighet att utföra all lagstadgad sotning i villor, flerbostadshus och restauranger.m. Efter regelverksändringen 2004, så ingår detta uppdrag inte längre i sotarens uppgifter. Nerikes Brandkår ansvarar för att sotningsverksamheten utförs enligt lagen, och tecknar avtal med utbildade skorstensfejare. Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik.

13:45 Senast granskad:. Den lagstadgade sotningen skall utföras av behörig skorstensfejare alt. Spisfläkten och imkanalen är dock fortfarande en av de viktigaste delarna i ventilationssystemet.