skolmat uppsala kommun

också ofta en verksamhet som kanske inte tas tillvara på bästa sätt idag. Eleverna får en högst prisvärd mat. Tierp 11 500 kronor per elev. Bara sju andra svenska kommuner har billigare skolmat än Uppsala. Man skulle kunna använda skolmåltiden som en mer integrerad del av skolans utbildningsverksamhet, säger hon. I den kommunala grundskolan kostar måltiderna 4 600 kronor per elev.

Uppsala var även nominerad i flera andra kategorier när det gäller skolmaten. 0 delningar, priset för vad skolmaten kostar per elev i grundskolan skiljer sig markant åt i landet. Billigaste skolmaten återfinns. Det är riktigt att Uppsala ligger lågt i den här statistiken.

Med stora volymer kan vi också få bra avtal med dem som levererar livsmedlen. Till 2023 ska skolmaten i Uppsala vara till 100 procent ekologisk, det har politikerna beslutat. En hög kostnad är inte lika med hög kvalitet. Och Uppsala kommun tillhör alltså den senare kategorin. Det är nästan lägst i landet. Resultatet, som baseras på uppgifter från 2014, visar att snittet för en skollunch i Sverige nu för första gången ligger över en tia 10,22 kronor. Här är kostnaden för en skollunch så låg som 8,20 kronor, enligt undersökningen. Det kan betyda att kostnaderna för skolmaten ökar.

Vi tummar inte på kvaliteten, säger Björn Carlsson, måltidschef i Uppsala kommun. Genom att klicka eller navigera på webbplatsen godkänner du att vi använder cookies för att samla information på och utanför Facebook. Från 2017 och framåt tror Björn Carlsson att det blir en annan resursbild. Inte hela sanningen, pengar betyder mycket, men säger inte hela sanningen, säger Björn Carlsson, måltidschef i kommunen. Vi har fått ut vad vi kan nu, med befintliga resurser.skolmat uppsala kommun

Här kan du se vad som serveras på grundskolan. Uppsala län Enköpings kommun ; Heby kommun ; Håbo kommun ; Knivsta kommun ; Tierps kommun ; Uppsala kommun ; Älvkarleby kommun ; Östhammars kommun. Här kan du se vad som serveras på gymnasieskolan. Uppsala kommun hamnar långt ner på listan. I den kommunala grundskolan kostar måltiderna 4 600 kronor per elev.